היה קיץ

אז בשבוע שעבר היה פה קצת קיץ – קיץ במונחים בריטיים, כלומר 23 מעלות רוב השבוע, פלוס יומיים שבהם עלינו לכיוון ה-30 אפילו. (התחזית במקור אמרה 28 אבל כשבדקתי שוב בערב ראיתי 30, ובהחלט הרגשתי ככה.)

ועכשיו אנחנו שוב במצב חמימות קלה בלבד, כך שבמשך היום נעים לי ובערב מתחיל להיות קריר. ולפי התחזית, לרגל תחילת אוגוסט תחול עוד ירידה קלה בטמפרטורות:

Capture

ביום רביעי היה לנו ברבקיו של קבוצת בית*, שהתחיל אחה"צ ונמשך אל תוך הערב – כשהגענו היה ממש נחמד בחוץ, ישבנו כולנו בכיף בגינה ואכלנו ושוחחנו, הילדים שיחקו להם, היה יופי… אבל באיזשהו שלב התחיל להיות קריר, ואנשים התחילו להיכנס פנימה. (היו כמה שנשארו בחוץ בכל זאת – כולל בעלי, שעד שאנחנו לא מתקרבים לאפס לא קר לו.)

השבוע שחלף היה השבוע הראשון של חופשת קיץ מבתי הספר כאן, כך שהופתעתי לגלות שבארה"ב הילדים תיכף חוזרים ללימודים! מסתבר שהם מתחילים את חופשת הקיץ הרבה יותר מוקדם – בתחילת יוני או אפילו בסוף מאי (תלוי איפה). לשנת הלימודים כאן עוד לא ממש התרגלתי, זה נורא מסובך – יש להם שלושה שלישים עם חופשה בין שליש לשליש, אבל יש גם שבוע חופש באמצע כל שליש (שנקרא half-term, כלומר חצי-שליש), רק שהוא לא באמת ממש באמצע… וכדי לבלבל את האוייב (או אותי) עוד יותר, התאריכים לא אחידים בכל רחבי אנגליה, זה משתנה מאזור לאזור.

לא שזה נורא משנה לי – מן הסתם אם היו לי ילדים הייתי לומדת איך זה עובד. ההבדל העיקרי מבחינתי הוא שכשהילדים בחופש, אני יכולה לצאת מהבית בין 2.30-3.30 אחה"צ בלי למצוא כבישים עמוסים באמהות שאוספות את ילדיהן מבית הספר הקרוב.

טוב, זהו, לא היה לי הרבה מה לומר. השמש זורחת (בניגוד לאתמול, כשביקרתי בסופר וטפטף עלי גשם) (אבל רק טפטף, אז אני לא מקטרת), מכונת הכביסה עובדת, יש בחוץ בריזה, והחיים לא רעים בכלל.

שבת שלום לכולם!

 


*קבוצת בית: קבוצה של אנשים מהקהילה, שנפגשים פעם בשבועיים בבית של מישהו מהקבוצה, לומדים כתובים ביחד, מתפללים, שותים קפה ומשוחחים. ומפעם לפעם עושים ברבקיו :-)

4 מחשבות על “היה קיץ

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.